ХАСКОВО   27 000 лв. данъци и осигуровки внесоха общо първите

...
ХАСКОВО   27 000 лв. данъци и осигуровки внесоха общо първите
Коментари Харесай

100 души платиха чрез ПОС терминалите в НАП

ХАСКОВО

 

27 000 лева налози и осигуровки внесоха общо първите 100 клиенти на офиса на Национална агенция за приходите в Хасково, употребили най-новата услуга на Агенцията – заплащане посредством ПОС.

Безплатните картови заплащания станаха вероятни през февруари. От офиса на Национална агенция за приходите в Хасково припомнят, че клиентите на администрацията, които имат банкови карти, могат да превеждат без такси както дължимите налози и осигурителни вноски, по този начин и отговорности към други институции, събирани от приходната организация. Това може да стане по два метода. Първият, най-лесен, е посредством услугата на Национална агенция за приходите, която е налична посредством портала за електронни услуги на Агенцията. Тя действа 24 часа в денонощието, седем дни в седмицата. Без такси клиентите на Национална агенция за приходите могат да преведат отговорностите си и посредством конфигурираните физически ПОС терминали на работните места в салоните за обслужване на Национална агенция за приходите. В Хасково те са шест на брой. Пет са инсталирани в постройката на пл. „ Свобода “ 2. Едно устройство има в постройката на бул. „ България “ 152 при обществените реализатори от дирекция „ Събиране “.

Освен, че са безвъзмездни, другото преимущество на картовите преводи посредством така наречен „ виртуален ПОС терминал “ и физическите ПОС терминали на Национална агенция за приходите, е че заплащането се отразява незабавно в данъчно-осигурителната сметка на клиента. Това значи, че отговорностите се погасяват на момента, а не за 24 или повече часа, както е при обичайните банкови преводи. От Национална агенция за приходите обръщат внимание обаче, че  когато се заплащат отговорности към други институции (например санкции от КАТ) или отговорности,  които са в развой на наложително осъществяване, погасяването им се отразява след спомагателна обработка и систематизиране, което лишава повече време.

Към момента безплатните преводи са налични за притежателите на банкови карти Mastercard и Maestro, както и Bcard на БОРИКА. По-късно през годината се чака и притежателите на карти Visa също да имат достъп до тази услуга./Марица

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР